Sunčane naočale

Hero image
Side image

Polarizirane naočalne leće

Polarizirane naočale smanjuju odbljeske od ravnih površina kao što su vodena površina, hauba na automobilu ili površina ceste. Kada se svjetlost odražava od pojedine površine, njezini su valovi najsnažniji u jednom konkretnom smjeru – najčešće je to vodoravno, okomito ili dijagonalno. Tu pojavu nazivamo polarizacija. Refleksija sunčeve svjetlosti od površine poput vode, ceste ili metala najčešće ide u vodoravnom smjeru, te tako intenzivno udara u oči promatrača i stvara odsjaj.

Većina polariziranih leća u naočalama je laminirana tankim okomitim trakicama koje propuštaju samo vertikalnu svjetlost. Odsjaj se tako eliminira, jer vodoravna svjetlost ne može proći okomiti filtar.

Polarizirane leće se izrađuju uz pomoć laminacije unutar leće i sadrži vertikalno orijentirane polarizatore. Postoje leće bez dioptrije, kao i dioptrijske polarizirane leće.
Dostupne su u smeđoj, sivoj i zelenoj boji.

Side image

Fotoosjetljive naočalne leće

Fotoosjetljive naočalne leće su leće koje reagiraju na promjene uvjeta osvjetljenja – tamne kod izlaganja suncu i vraćaju se u početno stanje prirodnog izgleda kod dolaska u tamnije prostorije. Fotoosjetljive leće idealne su za sve kojima je prikladnost naočala koje se mogu nositi u zatvorenom i na otvorenom iznimno važna jer jamče oštar vid, a istodobno djeluju i kao sunčane naočale. 

Prednost ovakvih naočala je što omogućavaju optimalno zatamjenje s obzirom na vanjske uvjete. U sumrak će tamniti manje, što daje veliki komfor korisniku, dok će kod izloženosti jakom suncu potamniti maksimalno omogućavajući maksimalni zaštitu.

Dodatna prednost fotoosjetljivih naočalnih leća je ta što štite Vaše oči od 100% sunčevih štetnih UVA i UVB zraka. Dostupne su u smeđoj i sivoj boji.

Side image

Polarizirane i fotoosjetljive leće VISIA pružaju maksumalnu zaštitu od sunca uz veliki komfor prilikom nošenja.

Side image

Tonirane leće

Sunčane naočale imaju i važnu estetsku ulogu. Uz to što su korisne, mogu biti ukras svakom licu, pomladiti nas, postrožiti, naglasiti osobnost.

U sunčane naočale moguće je ugraditi tonirane naočalne leće iz VISIA kolekcija toniranih leća koje imaju 100% UV zaštitu i opciju bojanja cijele leće ili s prijelazom od tamnijeg prema svijetlijem tonu (gradual).

Zeleni filtar omogućuje precizniju sliku i manje zamaranja očiju.

Sivi filtar donosi prikaz boja vjeran prirodi, te se preporučuje za dugotrajno korištenje i pri ekstremnim uvjetima.

Smeđi filtar poboljšava kontrast i rezoluciju slike. Idealan je za slabije svjetlosne uvjete,te upija većinu štetne plave svjetlosti. Preporuča se za vožnju.