Naočalne leće

Hero image
Side image

Jednojakosne leće

VISIA PRIME — jednojakosna naočalna leća ima istu dioptriju preko čitave površine. Koristi se za korekciju “jednostavnih” refrakcijskih grešaka kao što su kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam.

VISIA TORIC — jednojakosna naočalna leća osigurava maksimalne performanse za sve dioptrijske jačine. Napredak u odnosu na tradicionalni proizvod se ogleda u značajnom povećanju kvalitete i oštrine vida, uklonjena su rubna aberacijska djelovanja, leće su estetski ljepše i tanje, pružaju punu udobnost i laku adaptaciju na nove naočale.

VISIA UNIQUE — jednojakosna naočalna leća osigurava maksimalne performanse za sve dioptrijske jačine. Odlikuje se preciznom izradom s obzirom na individualne karakteristike korisnika, što ovaj proizvod svrstava u premium proizvode na tržištu.

Side image

Progresivne leće

Progresivne leće omogućuju jasan vid na blizinu i daljinu – a sve bez preskakanja ili prijelaza slike. Ove leće su stoga jedinstvena podloga optičke tehnologije čija proizvodnja zahtijeva puno znanja, mnogo optičkih izračuna i točno poznavanje osobnih parametara korisnika. Opće pravilo je: što više dizajn progresivne leće uzima u obzir osobne parametre korisnika, to će vid biti ugodniji i opušteniji – a vrijeme prilagodbe kraće.

VISIA ACTIVE — progresivne leće namjenjene mlađim korisnicima, omogućavaju oštar vid na svim udaljenostima.

VISIA STYLE — progresivne leće napredne generacije omogućavaju opuštenu aktivnost u svim situacijama.

VISIA EVOLUTION — premium progresivne leče, koje svojim dizajnom oduševljavaju korisnike. Odlikuju se stabilnom slikom na svim udaljenostima.

Side image

Materijali

VISIA naočalne leće izrađene su od najnaprednijih materijala:

  • VISIA 1,74 premium leća za maksimalnu estetiku
  • VISIA 1,67 premium leća za visoke dioptrije
  • VISIA 1,61 premium leća za udobno nošenje
  • VISIA 1,53 premium leća velike otpornosti
  • VISIA 1,5 standardna organska leća
Side image

Bifokalne leće

Bifokalne leće imaju dva fokusa, za daljinu i blizinu. Odlikuju se jasnom slikom u zonama gledanja.

VISIA INVIS — najnovija bifokalna leća nevidljivog prijelaza koja se odlikuje funkcionalnošću i visokom estetikom.

Side image

Uredske leće

U današnje vrijeme računala postaju osnovni dio poslovnih života. Vrijeme provedeno ispred računala može uzrokovati bolove u vratu, leđima i ramenima. To je često uzrokovano nošenjem pogrešne vrste naočala. Pravi izbor su naočale, posebno prilagođene radnom okruženju. 

VISIA OFFICE — naočalna leća namijenjena radu u uredu

VISIA COMPUTER — naočalna leća namijenjena radu za računalom